- Missie van de organisatie
- Doelstellingen (plan waarin missie concreet gemaakt in vorm van gekwantificeerde doelstellingen)
- Resultaten van impactmeting
- Beschrijving en uitkomst van de stakeholderdialoog
- Jaarcijfers
- Beloningsbeleid
- Indien aanwezig, beperkingen van uitkeringen aan ….. (vraag verder)
Achter het orkest zit een duidelijke missie en visie. Verbinden, vertalen, verhalen en verder brengen.
Het verbinden door samen muziek te leren spelen, kennis te maken met het orkest, je instrument, je medespelers.
Vertalen d.m.v. het leren van dezelfde taal; muziek. Noten leren lezen, geluid maken met je instrument, vragen met je instrument en antwoord krijgen van iemand anders’ instrument.
De verhalen vormt zich samen met het verbinden, vertalen en verder brengen. De verhalen die er waren vóór je elkaar leerde kennen. Het moment waarin je samen verhalen maakt en ook hoe deze in gedeeld worden en in de toekomst ervaren of geleerd worden.
Het verder brengen komt voort in alles wat gedeeld wordt.
Doelstellingen
Deelname en spelen bij het SWLO. Nul niveau: in beweging komen (kwetsbaar opstellen / lichtvoetige confrontatie met jezelf). Een perfecte gemeenschappelijke taal: muziek. Ondersteuning en informatievoorziening van collega’s, betrokken, uitgedaagd, zelfvertrouwen, initiatief, improvisatie en discipline.
Opgedane inzichten uit het SWLO: regie in eigen leerproces, weten wie persoon is en wat persoon wil, eigen kracht identiteitsvorming, innovatief op soft-skills, kwetsbaar persoonlijk leiderschap en ontwikkeling.
Toepassing van kansen/ervaring van het SWLO in het werkveld: wendbaarder in begeleiding/innovatie/management, werken met passie en plezier, slimmer managen van belangrijke kantelpunten, effectiever in kennisdeling en co-creatie. LEAN (innovatieve overkoepelende flow op organisatieniveau). Samen Leren Delen.
Begeleiding van personen op kantelmomenten in diens levens; een verhuizing, een overlijden, een stoornis of iets anders. Er speelt altijd wel iets in iemands leven waarbij op dat moment een steuntje in de rug of stok achter de deur, productief en zelf-regie leidend werkt. Dit geldt voor iedereen algeheel; van bedrijfsleider van een MKB, een stagiair in opleiding, nog niet wetende wat iemand wilt qua sturing of een jongere student met additionele behoeftes.
Het SWLO heeft veel te bieden en de personen kiezen onherroepelijk voor wat zij zelf op dat moment nodig (denken of blijken) te hebben. Soms is het sociale interactie, soms is het muzikaal, soms is het communicatief en soms is het een ander perspectief ervaren. Wat het ook is, het is aanwezig bij iedereen bij het SWLO in verschillende fases. De neuzen staan wel dezelfde kant op; het leren van een instrument en muziekstuk om te kunnen spelen bij een volgende uitvoering.
Resultaten van impactmeting
Het SWLO is vanaf het begin al bezig met het onderzoeken van meerdere aspecten om de impact van het SWLO in kaart te brengen.
In de volgende lijst zijn onderzoeken gedaan of zijn nog lopende, door erop te klikken downloadt u de daarbij behorende resultaten en/of publicatie. Er is ook een Blauwdruk Methodiek van de omgeving SWLO ontwikkeld
Kwantitatieve onderzoeken:
- Metingen VSV 2021 – 2026
- Metingen ziekteverzuim 2021 – 2026
- Metingen werkdrukbeleving 2021 – 2026
Kwalitatieve onderzoeken:
- Muziek inzet als preventie (Prof. Dr. E. Scherder)
- Stemmingswisselingen (Prof. Dr. E. Scherder)
- Focus: groeit lengte van focus bij deelname aan het leerorkest (Prof. Dr. E. Scherder)
- Dag-nachtritme: verander het dag-nachtritme door deelname aan het leerorkest (Prof. Dr. E. Scherder)
Stakeholders
De interne belanghebbenden en externe belanghebbenden zijn:
Intern: Deelnemers, docenten, investeerders.
Extern: 3 O’s; Overheid, Onderwijs en Ondernemers
Jaarcijfers
Onderstaande jaarcijfers zijn hier te downloaden: (momenteel nog geen jaarcijfers aanwezig i.v.m. start als stichting Maart 2024)
- Jaar 2024 (nog niet beschikbaar)
- Jaar 2025 (nog niet beschikbaar)